Tekstboks: Agerspris2008

Kostalden er der slet intet gjort ved siden engang for mange år siden. Nederst en række billeder inde fra gårdspladsen.....

Alt ser normalt ud når man kommer fra Nakskov, men hvis man kommer fra Birket, ser man tydeligt at stuehuset er væk......

Lige når man kommer ind i grisestalden ser det også næsten ud som i gamle dage......

fortsat:  Der blev bygget en ny tilbygning til stuehuset, hvor man byggede køkken og kælder, samt værelser på 1. salen. Hvornår vides ikke,  men det er formentlig sket før 1927, eller samtidig med den store ombygning i 26-27. Derefter skete der ikke noget specielt af betydning før 1967. Oktober stormen gjorde stor skade på stuehuset. Undertegnede husker det således: Vi havde gæster og lige ved spisetid, hvor vi alle var samlet i den midterste stue, kom farfar (Hans Knudsen) og sagde at vi nok hellere måtte gå op i den bagerste stue. Vi var lige kommet derop, da storstenen røg ned i en lænestol, hvor moster  (Lise Knudsens moster) lige havde siddet. Vi var dårligt nok kommet over chokket, da det begyndte at regne ned. Det var vandrørene, der var sprunget på loftet. Vi endte over i det store karle kammer. Ved midnatstid var det hele stilnet så meget af, at vi kunne gå ned til køkkenet. Der var ikke sket noget med tilbygningen hvor køkkenet lå". Skaden var omfattende - hele det stråtækkede tag var blæst ud mod haven.  Uheldigvis mente forsikringsselskabet ikke, at skaden ikke var større end at det kunne renoveres. De var nu også presset meget af,  at vi havde en forårsstorm, hvor der også skete store skader. Stuehuset fik nyt tag på, men nogle af murene kunne dårligt repareres. Tømmerregningen blev på 22.853,91 (timelønnen var 16 kr.) Ved samme lejlighed fik vi indlagt centralvarme.

 

I 1964 forpagtede Knud Aage Knudsen Agerspris og lige før sin far Hans Knudsens død i 1972, havde han underskrevet købskontrakten om overtagelse pr. 1.1 1973. Knud Aage Knudsen købte gården for 450.000, som i 1966 var forsikret for 494.000. Knud Aage Knudsen var  ejer/fæster af Agerspris i den korteste periode, idet han kun nåede at eje gården i 8 år,  inden han døde den 24. januar 1981. Pr. 1.1 1983 købte Lars Knudsen Agerspris, som i mellemtiden var over fordoblet i værdi. Det samme var olien også og med varmeudgifter i størrelsesorden 30.000, var det derfor nødvendigt at få et halmfyr. Endvidere fik han udskiftet tremplerne ud mod vejen.

 

I 1998 blev Agerspris solgt til Poul Theil, men allerede i 1999 skete der stor skade på kostalden i forbindelse med 3. december stormen. Regningen blev på over 100.000,- . I begyndelse af årtusindskiftet blev bygningerne solgt fra for et beløb på omkring 450.000 eller det samme som Knud Aage Knudsen gav små 30 år før. Sidste nyt: I 2006 brændte stuehuset og i sommeren 2007 blev resterne revet ned. Agerspris er nu sat til salg for et beløb på kr. 2.000.000.- . Med købet får man 3,6 millioner til at bygge et nyt stuehus.

Agerspris fra 1927 - 2008 - ombygninger og ejerskifte  - 2

Agerspris, men stuehuset mangler

Et kik fra Gårdspladsen ud mod Bandholmvej for 35 år siden. Se hvordan der ser ud i 2008 - nederst til højre......

    1735-1998

Tekstboks:

Tilbage til Agerspris:           Div. regninger            Billeder af gården    Ombygninger på Agerspris     

Tekstboks:

Tilbage til Agerspris:           Div. regninger            Billeder af gården    Ombygninger på Agerspris     

Oversigt

Ludvigshøj

Slægten

1-10 generation

slægtstræ

Sidste

Nyt

Røde Links

1-5 generation

Solgården

1764-1988

Oluf Nielsen

Hovmand

Rasmus

Hovmand Knudsen

Bodil

Olesdatter

Jens Frederik

Knudsen

Michel

Nielsen

Maren

Michelsdatter

Røde Links

1-5 generation

Agerspris

1735-1998

Inger

Hansen

Erichsen

Slægtens anetræ

Lars

Erichsen

Else

Larsdatter

Birthe Sofie

Mortensdatter

Skafte

Slægten

Hans

Rasmussen Møller

Ladegårds

Slægtens anetræ

Røde Links

1-5 generation

Rasmus Nielsen

Ploug

Peder

Hansen

Karen Emilie

Rasmussen

Albrechtsen

Slægten

Blå Links

6. generation

Hans

Knudsen

Hans Knudsens

Aner

Margrethe Hansen

Margrethe Hansens aner

Sofus

Knudsen

Ottense

Pedersen

Grønne Links

7. generation

Jens Otto

Knudsen

Kytte

Frederiksen

Asta

Knudsen

Edmund

Jørgensen

Ingemann

Knudsen

Knud Aage

Knudsen

Lise

Hansen

Lilla Links

8-10. Generation

Fætre &

Kusiner

Lars H.

Knudsen

Marianne

Møller

Claus H. Knudsen

Per H.

Knudsen

Kim H.

Knudsen

Sorte Links

Diverse

Gårde

Huse

Gravstene

Kirker